Göra det svårt för tjuven

Nu när det är dags för semester vill jag passa på att tipsa om att vara rädd om mobilen. Det är också många som åker ut och reser. Då kan det finnas känsliga uppgifter på mobilen. Det kan vara allt möjligt, som ens resebiljett, uppgifter om hemadress, bankuppgifter - bara för att nämna några saker. Allt fler har sin mobil som ens plånbok, så försvinner mobilen försvinner plånboken också.

Mobiler lätta att stjäla

Åker man utomlands är man ganska exponerad för tjuvar. Det är i folksamlingar, till exempel på guidade turer som tjuven slår till. Och det är numera inte bara plånböckerna som tjuvarna vill ha. När allt fler har betalkort, som kräver kod, och som tjuvarna inte har, är mobilerna allt lättare att omsätta i pengar. Då gäller det att skydda den.

Skaffa mobilfodral som skyddar mobilen

Skaffa så stora mobilfodral som du bara hittar. Det försvårar för tjuvarna att knycka dem obehindrat. Helst ska man ha flera olika fickor i sin väska, och mobilen i en särskild väska, eller fodral i väskan, så inte din mobil syns. Det är också tillfället som gör tjuven, som det heter. Ser tjuven din mobil är det lätt hänt att den bara försvinner. Gör det så svårt som möjligt för tjuven.

Mobilskydd behöver inte vara dyra

Det finns en affär på internet med adressen www.skalsidan.se. De har flera bra tips på mobilfodral. De har både mobilskal som enbart skyddar mobiltelefonerna men även sådana med en plånbok och de har fri frakt. Det är inte bara det att de kan försvinna, de kan ju också gå sönder. Det är mycket som kan hända din mobil. Den kan falla i marken och då kan skärmen gå sönder och du är tvungen att reparera den. Det kan ju vara tråkigt om det händer just på semesterresan. Då är det bättre att skydda den från början.

17 jul 2017