Alla förhållanden knakar ibland

Så länge det funnit förhållanden har det också funnits motsättningar, det är en sak som är sant. Det finns inga par som aldrig är oense och även om det inte behöver bli bråk så kan det vara påfrestande för förhållandet. Då kan man vända sig till familjerådgivning Lidingö och få professionell hjälp att ta sig ur det. 

Som farmor, och en del av den äldre generationen, får man ofta frågan om hur vi gjorde när vi var unga och inte var överens. Svaret är enkelt, vi var många som inte mådde bra! Att bara bita ihop och göra så som den andre vill är inte bra. Det urholkar ens personlighet och kan till och med bli destruktivt både på det personliga planet och för förhållandet. Under mina år har jag dock samlat på mig en del lärdomar, som jag tänkte dela med mig av.

Mina bästa tips för par

Ett tips man ofta hör är att aldrig gå och lägga sig arg. Så dumt! Det är klart man kan, men se för bövelen till att du inte vaknar arg! Det är mycket viktigare än att inte somna med lite ilskna tankar i hjärnan. Andra tips är:

  • Använd inte alkohol för att dämpa ilskan
  • Ta ett djupt andetag innan du börjar skälla på din partner
  • Var inte rädd för att säga fel

När man är arg och irriterad så är det viktigt att få ur sig det med en gång. Så försök inte linda in det du vill säga utan UT med det bara. Och du, ta inte till flaskan för den kommer inte att hjälpa dig - någonsin! 

15 Feb 2023

Kalla det vad du vill

Att bli farmor, eller mormor, eller bara "tant" i största allmänhet, är inte så lätt att förbereda sig för. Jag tror att få människor funderar över hur livet kommer att se ut och kännas när man passerat 60-strecket och närmar sig pension. För allt förändras! Från kroppen till orken till de sociala förväntningarna och intressena. Det handlar mindre om att man får barnbarn - om man nu får det - och mer om den inre resan. Livet är inte för evigt och ju äldre man blir desto mer påtagligt blir det; desto viktigare blir det att leva för dagen och ägna sig åt saker som känns meningsfulla. Man måste göra vad man kan med den tid man har och det inser man ibland i sista timman. 

Min bästa tid är nu

Jag är en mogen tjej som är hungrigare än någonsin på livet! Jag har vässade klor och fokus inställt på att min allra bästa tid fortfarande ligger framför mig. Jag lever ensam men känner mig mindre ensam än jag någonsin gjort tidigare - för jag lever för mig själv i första hand. På den här bloggen får du gärna hänga med mig i min vardag. Jag tränar, umgås med familj och vänner, deltar i kurser och föreläsningar och annat härligt. Också pysslar jag en hel del - i sann farmoranda!