Balans är nyckeln

Att upprätthålla en hälsosam balans när du blir äldre är av avgörande för att kunna njuta av livet. Idag tänkte jag dela med mig av mina topp fem tips för att åldras med hälsa och vitalitet. Det är ganska enkelt, egentligen.

Motion

Regelbunden fysisk aktivitet är nyckeln till att upprätthålla en hälsosam kropp och en skarp hjärna när du blir äldre. Att inkludera en mångfald av övningar, inklusive aerob träning, styrketräning och flexibilitetsträning kan hjälpa dig att stärka muskler och leder samt förbättra cirkulation och balans.

Hälsosam kost

En balanserad kost rik på frukt, grönsaker, fullkorn och magert protein har enorm betydelse för att stödja ditt välbefinnande när du åldras. Undvik höga mängder bearbetade livsmedel, salt och socker.

Sömn

Att få tillräckligt med sömn är viktigt för kroppens återhämtning och för att bibehålla mental klarhet. Sträva efter att få 7-9 timmars kvalitetssömn varje natt.

Stresshantering

Att hantera stress är en viktig del av att åldras väl. Saker som att ta långa promenader i naturen, meditation, djupandningsövningar eller yoga kan hantera och minska stressnivåerna.

Multivitamin

Särskilt för kvinnor som åldras kan ett multivitamin-tillskott vara en klok idé. Med åldern minskar kroppens förmåga att absorbera vissa näringsämnen, och kvinnor kan vara i riskzonen för brister i viktiga vitaminer och mineraler som kalcium, D-vitamin och B-vitaminer.

Ett högkvalitativt multivitamin-tillskott speciellt utformat för kvinnor i åldrande kan bidra till att säkerställa att du får i dig de nödvändiga näringsämnena för att stödja benhälsa, immunfunktion och energinivåer. Den bästa multivitaminen för kvinnor hittar du här!

Det är förstås viktigt att konsultera med en läkare eller en näringsrådgivare innan du börjar ta några kosttillskott för att säkerställa att de är lämpliga för dina individuella behov.

Det är aldrig för sent att investera i din hälsa och välbefinnande!

12 Sep 2023

Kalla det vad du vill

Att bli farmor, eller mormor, eller bara "tant" i största allmänhet, är inte så lätt att förbereda sig för. Jag tror att få människor funderar över hur livet kommer att se ut och kännas när man passerat 60-strecket och närmar sig pension. För allt förändras! Från kroppen till orken till de sociala förväntningarna och intressena. Det handlar mindre om att man får barnbarn - om man nu får det - och mer om den inre resan. Livet är inte för evigt och ju äldre man blir desto mer påtagligt blir det; desto viktigare blir det att leva för dagen och ägna sig åt saker som känns meningsfulla. Man måste göra vad man kan med den tid man har och det inser man ibland i sista timman. 

Min bästa tid är nu

Jag är en mogen tjej som är hungrigare än någonsin på livet! Jag har vässade klor och fokus inställt på att min allra bästa tid fortfarande ligger framför mig. Jag lever ensam men känner mig mindre ensam än jag någonsin gjort tidigare - för jag lever för mig själv i första hand. På den här bloggen får du gärna hänga med mig i min vardag. Jag tränar, umgås med familj och vänner, deltar i kurser och föreläsningar och annat härligt. Också pysslar jag en hel del - i sann farmoranda!