Rätt temperatur inne

Jag vet inte om det beror på åldern men jag har märkt att jag har blivit lite mer bekväm av mig. Jag vill inte ha för stora skillnader mellan värme och kyla inne och för att få en jämnare inomhusmiljö har jag valt att satsa på en portabel ac. Det är som en fläkt, fast med möjlighet att kyla luften - avfukta luften och till och med värma om man väljer rätt modell. Läs mer om portabel ac på bastitest24.se där de också har testat olika modeller. 

Så mycket mer än bara en fläkt

Förr hade jag en sån fläkt som är på bilden. Det var skönt att sitta vid den de varmaste dagarna men när det kom riktiga värmeböljor så räckte den helt enkelt inte till. I min ålder kan hög värme vara farligt och det är dumt att gå ner till affären och stå i mejeriavdelningen hela dagen eller hur?!

Så jag köpte en portabel AC och den har verkligen gjort mig så nöjd. Jag fick hjälp att installera den för det var med massor med rör och sladdar. Sen ställde vi in den temperatur jag ville ha tillsammans. Jag fick sen en liten lathund för hur jag ska använda fjärrkontrollen för att styra den. 

Nu har jag alltid samma temperatur inne och både jag och mina växter mår så bra av detta. Det enda jag kanske saknar är att kunna styra fuktnivån bättre. Den har avfuktare, men åt andra hållet är svårt. Jag får hänga upp en blöt handduk om luften blir för torr. 

2 Oct 2022

Kalla det vad du vill

Att bli farmor, eller mormor, eller bara "tant" i största allmänhet, är inte så lätt att förbereda sig för. Jag tror att få människor funderar över hur livet kommer att se ut och kännas när man passerat 60-strecket och närmar sig pension. För allt förändras! Från kroppen till orken till de sociala förväntningarna och intressena. Det handlar mindre om att man får barnbarn - om man nu får det - och mer om den inre resan. Livet är inte för evigt och ju äldre man blir desto mer påtagligt blir det; desto viktigare blir det att leva för dagen och ägna sig åt saker som känns meningsfulla. Man måste göra vad man kan med den tid man har och det inser man ibland i sista timman. 

Min bästa tid är nu

Jag är en mogen tjej som är hungrigare än någonsin på livet! Jag har vässade klor och fokus inställt på att min allra bästa tid fortfarande ligger framför mig. Jag lever ensam men känner mig mindre ensam än jag någonsin gjort tidigare - för jag lever för mig själv i första hand. På den här bloggen får du gärna hänga med mig i min vardag. Jag tränar, umgås med familj och vänner, deltar i kurser och föreläsningar och annat härligt. Också pysslar jag en hel del - i sann farmoranda!