Alla ska vi en dag dö

Alla dör, det vet vi om men när vi är barn så är det så långt borta att man inte tänker på det. När man sedan blir äldre så växer det fram en rädsla, och sedan när man börjar blir riktigt gammal så tänker man mer och mer på döden, men utan rädslan. Det är lite konstigt egentligen att man börjar acceptera att det kommer närmare och att man blir mindre rädd för det för varje dag som går. Visst, det är lite läskigt att veta att en dag så vaknar man inte mer men jag tror nog det är värre för de som är kvar. 

Gör det enkelt för de som är kvar

Barn och barnbarn är väl de som kommer att bli mest ledsna skulle jag tro och när jag en dag går bort så vill jag inte att de ska behöva fundera på saker som städningar och sånt. jag har därför satt undan en liten slant för dödsbostädning som de kan använda. Ett företag de kan kolla med då är ju https://jourstadsverige.se

Jag har dessutom skrivit ner allt jag kan komma på. Lösenord till sociala medier till exempel och till bankkortets PIN-kod finns också på samma lapp. Ja, det är rätt många lösenord och sånt när man börjar kolla på det så det är bra att skriva ner så att ens nära och kära inte ska behöva kontakta alla sidorna eller föreningarna man är med i. Nu har jag inte tänkt dö än, så än så länge är allt undangömt men de kommer att få veta var de finns i god tid. 

12 Sep 2020

Kalla det vad du vill

Att bli farmor, eller mormor, eller bara "tant" i största allmänhet, är inte så lätt att förbereda sig för. Jag tror att få människor funderar över hur livet kommer att se ut och kännas när man passerat 60-strecket och närmar sig pension. För allt förändras! Från kroppen till orken till de sociala förväntningarna och intressena. Det handlar mindre om att man får barnbarn - om man nu får det - och mer om den inre resan. Livet är inte för evigt och ju äldre man blir desto mer påtagligt blir det; desto viktigare blir det att leva för dagen och ägna sig åt saker som känns meningsfulla. Man måste göra vad man kan med den tid man har och det inser man ibland i sista timman. 

Min bästa tid är nu

Jag är en mogen tjej som är hungrigare än någonsin på livet! Jag har vässade klor och fokus inställt på att min allra bästa tid fortfarande ligger framför mig. Jag lever ensam men känner mig mindre ensam än jag någonsin gjort tidigare - för jag lever för mig själv i första hand. På den här bloggen får du gärna hänga med mig i min vardag. Jag tränar, umgås med familj och vänner, deltar i kurser och föreläsningar och annat härligt. Också pysslar jag en hel del - i sann farmoranda!