Ät vilda växter!

Att nässlor är ätbara känner vi väl alla till? Oftast tänker vi oss en nässelsoppa, men det finns mer än nässlor som växer vilt och som vi kan äta. Vi kan även äta kriskål, groblad och våtarv. Dessa kan du göra till chips, och är nyttigare än potatischips.

Gör så här:

  • Sätt ugnen på 180 grader.
  • Skölj bladen och låt dem torka på en handduk.
  • Blanda dem i en skål med lite rapsolja och en nypa salt.
  • Krama in oljan i bladen och sprid ut bladen på en plåt med bakplåtspapper.
  • Låt stå i ugnen i 5-10 minuter, eller tills chipsen är helt torra och krispiga.

Du kan även plocka späda maskrosblad och harsyra och ha med i en god sallad.

 

 

 

16 Jul 2019

Kalla det vad du vill

Att bli farmor, eller mormor, eller bara "tant" i största allmänhet, är inte så lätt att förbereda sig för. Jag tror att få människor funderar över hur livet kommer att se ut och kännas när man passerat 60-strecket och närmar sig pension. För allt förändras! Från kroppen till orken till de sociala förväntningarna och intressena. Det handlar mindre om att man får barnbarn - om man nu får det - och mer om den inre resan. Livet är inte för evigt och ju äldre man blir desto mer påtagligt blir det; desto viktigare blir det att leva för dagen och ägna sig åt saker som känns meningsfulla. Man måste göra vad man kan med den tid man har och det inser man ibland i sista timman. 

Min bästa tid är nu

Jag är en mogen tjej som är hungrigare än någonsin på livet! Jag har vässade klor och fokus inställt på att min allra bästa tid fortfarande ligger framför mig. Jag lever ensam men känner mig mindre ensam än jag någonsin gjort tidigare - för jag lever för mig själv i första hand. På den här bloggen får du gärna hänga med mig i min vardag. Jag tränar, umgås med familj och vänner, deltar i kurser och föreläsningar och annat härligt. Också pysslar jag en hel del - i sann farmoranda!