Även en tant vill vara fin

När man blir farmor eller bara lite äldre så ska man alltså sitta hemma och sticka halsdukar och låta rynkorna vara? Nej du min käre spann vatten! Det kommer inte att hända. Jag tycker om att få lite skönhetsbehandlingar ibland precis som alla andra kvinnor. Jag vägrar bli en gammal tant som sitter hemma i en kofta och bara är gammal och grå. Jag vill samtidigt också uppmuntra alla andra farmödrar och mormödrar där ute i landet att våga vilja tänka på sitt utseende och välmående. Det är du värd efter alla års slit. Jag har också hittat ett bra verktyg på nätet just för detta. På https://www.timecenter.se/ kan du leta upp frisörer, massörer, ansiktsbehandling, spa och annat som gör att kroppen mår bra. Gå in och kika du med vet jag! 

En bra upplevelse

Själv använde jag den senast när jag skulle boka en ansiktsbehandling i Göteborg. Det var bara att söka på just ansiktsbehandling, och sen den staden man ville ha det i. Sen fick jag fram en lista med de salonger som hade detta. Hur smidigt som helst, man kan också boka sin tid på samma sida och man behöver alltså inte först leta upp salongen och sen ringa dem, utan gör allt på samma plats. Det är helt OK att vi gamla tanter tänker på vårt utseende, och jag vill att vi alla slutar fastna i de normer som finns i samhället. Våga ta hand om dig själv kvinna ;) 

10 Feb 2019

Kalla det vad du vill

Att bli farmor, eller mormor, eller bara "tant" i största allmänhet, är inte så lätt att förbereda sig för. Jag tror att få människor funderar över hur livet kommer att se ut och kännas när man passerat 60-strecket och närmar sig pension. För allt förändras! Från kroppen till orken till de sociala förväntningarna och intressena. Det handlar mindre om att man får barnbarn - om man nu får det - och mer om den inre resan. Livet är inte för evigt och ju äldre man blir desto mer påtagligt blir det; desto viktigare blir det att leva för dagen och ägna sig åt saker som känns meningsfulla. Man måste göra vad man kan med den tid man har och det inser man ibland i sista timman. 

Min bästa tid är nu

Jag är en mogen tjej som är hungrigare än någonsin på livet! Jag har vässade klor och fokus inställt på att min allra bästa tid fortfarande ligger framför mig. Jag lever ensam men känner mig mindre ensam än jag någonsin gjort tidigare - för jag lever för mig själv i första hand. På den här bloggen får du gärna hänga med mig i min vardag. Jag tränar, umgås med familj och vänner, deltar i kurser och föreläsningar och annat härligt. Också pysslar jag en hel del - i sann farmoranda!