Baka med barnbarnen

Nu när det snart är jullov så börjar det närma sig det årliga julbaket med mina barnbarn. Vi har det som tradition varje år, att de kommer en dag, före jul och så bakar vi loss, en massa gott! Hörde av mitt ena barnbarn förresten att de ska få nya skolbänkar efter jullovet, läs mer, så det är ju bra de får bättre att sitta vid i skolan!

När barnbarnen är här, så är det inte alltid bara jul-kakor så att säga vi bakar, utan det kan bli lite blandat. Man får tänka på vad man bakar, utifrån åldern på barnen, vad de kan vara med på och inte. Pepparkakor är ju något alla barn, oavsett ålder oftast fixar.

Chokladbollar är ett annat klassiskt bakverk som är perfekta att baka tillsammans med barn.  I juletid kan man med fördel uppdatera den klassiska chokladbollen med goda pepparkakskryddor.

Pepparkaksbollar

Om ni vill testa att göra detta hemma, så har ni receptet här:

200 g rumsvarmt smör
2 dl socker
7 dl havregryn
1 tsk kanel
1 tsk ingefära
0,5 tsk kryddnejlika
1 tsk kardemumma
2 msk vatten
+ pärlsocker till att rulla dem i

Gör så här:
1. Rör ihop smör och socker.
2. Blanda i resten av ingredienserna och blanda väl.
3. Rulla små bollar som du sedan rullar i pärlsocker.

Dessa är enkla att göra tillsammans med barnbarnen och gott smakar de också!

17 Dec 2021

Kalla det vad du vill

Att bli farmor, eller mormor, eller bara "tant" i största allmänhet, är inte så lätt att förbereda sig för. Jag tror att få människor funderar över hur livet kommer att se ut och kännas när man passerat 60-strecket och närmar sig pension. För allt förändras! Från kroppen till orken till de sociala förväntningarna och intressena. Det handlar mindre om att man får barnbarn - om man nu får det - och mer om den inre resan. Livet är inte för evigt och ju äldre man blir desto mer påtagligt blir det; desto viktigare blir det att leva för dagen och ägna sig åt saker som känns meningsfulla. Man måste göra vad man kan med den tid man har och det inser man ibland i sista timman. 

Min bästa tid är nu

Jag är en mogen tjej som är hungrigare än någonsin på livet! Jag har vässade klor och fokus inställt på att min allra bästa tid fortfarande ligger framför mig. Jag lever ensam men känner mig mindre ensam än jag någonsin gjort tidigare - för jag lever för mig själv i första hand. På den här bloggen får du gärna hänga med mig i min vardag. Jag tränar, umgås med familj och vänner, deltar i kurser och föreläsningar och annat härligt. Också pysslar jag en hel del - i sann farmoranda!