Bästa mobilabonnemang för pensionärer

Min egen farmor eller mormor hade nog aldrig klarat av att använda sig av en mobil. De var av den äldre skolan där man lyfte på en lur när man ville ringa men allra helst lyfte på rumpan och gick över till sin vän för att prata lite. Nu när jag själv tillhör den äldre generationen däremot så är mobilen något som alltid är med. 

För att få ner mina kostnader så har jag dessutom sett till att skaffa ett mobilabonnemang för pensionär. Det är samma abonnemang som alla andra kan ha, men med rabatt! Det har sina fördelar att bli äldre. Och varför inte? Vi gamla har ju bidragit hela våra vuxna liv till samhället så nu är det väl på tiden att vi får något tillbaka. Billigare resor, billigare elavtal och billigare mobilabonnemang är då perfekt! 100% fri tandvård hade ju heller inte varit dumt, även före 85 års ålder. 

Visste du att?

På Irland åker pensionärer gratis på bussen och i USA finns det vissa matkedjor som ger bort gratis måltider till pensionärer. Det finns även exempel på saker som gratis medlemskap på datingsajter för äldre och gratis kaffe på sina ställen. 

Vi har många fördelar av att bo i Sverige och man ska inte klaga egentligen. Det finns ju de som har det betydligt värre på ålderns höst än vad jag har. Men ett tips kan jag ge alla pensionärer i landet - fråga efter rabatter för äldre i alla affärer du besöker, du kommer bli förvånad över hur många som faktiskt erbjuder pensionärsrabatter! 

27 Jan 2022

Kalla det vad du vill

Att bli farmor, eller mormor, eller bara "tant" i största allmänhet, är inte så lätt att förbereda sig för. Jag tror att få människor funderar över hur livet kommer att se ut och kännas när man passerat 60-strecket och närmar sig pension. För allt förändras! Från kroppen till orken till de sociala förväntningarna och intressena. Det handlar mindre om att man får barnbarn - om man nu får det - och mer om den inre resan. Livet är inte för evigt och ju äldre man blir desto mer påtagligt blir det; desto viktigare blir det att leva för dagen och ägna sig åt saker som känns meningsfulla. Man måste göra vad man kan med den tid man har och det inser man ibland i sista timman. 

Min bästa tid är nu

Jag är en mogen tjej som är hungrigare än någonsin på livet! Jag har vässade klor och fokus inställt på att min allra bästa tid fortfarande ligger framför mig. Jag lever ensam men känner mig mindre ensam än jag någonsin gjort tidigare - för jag lever för mig själv i första hand. På den här bloggen får du gärna hänga med mig i min vardag. Jag tränar, umgås med familj och vänner, deltar i kurser och föreläsningar och annat härligt. Också pysslar jag en hel del - i sann farmoranda!