Dags att planera maten till påsk

Påsken är en trevlig högtid, som bara ligger cirka en månad bort. Här brukar det bli en buffé med en massa goda rätter. Försöker varje år införa en ny rätt. För årets påskbord har jag tänkt att som nyhet ha påskblinier med kaviarmousse och löjrom. Löjrommen köper jag på Löjromsexpressen. Sedan blir det så klart även annat gott som ägg, lamm, lax, sill och så vidare.

Om ni är nyfikna på påskblinier med kaviarmousse och löjrom, så delar jag receptet nedan.

Påskblinier med kaviarmousse och löjrom

Ingredienser
Blinier
2 dl mjölk
10 g jäst
1 dl vetemjöl
1 dl bovetemjöl
1 ägg, dela gulan och vitan i varsin skål
2 msk gräddfil
½ tsk salt
Kaviarmousse
1 pkt naturell färskost, ca 250 g
1½ dl vispgrädde, hårt vispad
1 dl kaviar på tub
Vitpeppar
100 g löjrom
Dill till servering

Instruktioner
Blinier: Värm mjölken till 37°C och blanda ner jästen. Tillsätt sedan äggula, gräddfil och salt och blanda sist ner både vete- och bovetemjöl. Låt stå och jäsa i kylen i minst 2 timmar. Vispa sedan äggvitan till ett hårt skum, vilket vänds ner i smeten strax innan stekning. Stek blinierna på medelhög värme i smör ca 2 min per sida. Lägg dem i en ugnsform och täck med folie (detta underlättar värmning strax före servering).

Kaviarmousse: Lägg färskosten i en bunke och vispa den mjuk med elvisp. Rör ner kaviar och blanda ordentligt. Vänd ner grädden och smaka av med peppar. Låt därefter stelna i kylen en stund. Värm blinierna hastigt i ugn strax före servering, varefter kaviarmousse, löjrom och dill fördelas över var och en.

14 Mar 2022

Kalla det vad du vill

Att bli farmor, eller mormor, eller bara "tant" i största allmänhet, är inte så lätt att förbereda sig för. Jag tror att få människor funderar över hur livet kommer att se ut och kännas när man passerat 60-strecket och närmar sig pension. För allt förändras! Från kroppen till orken till de sociala förväntningarna och intressena. Det handlar mindre om att man får barnbarn - om man nu får det - och mer om den inre resan. Livet är inte för evigt och ju äldre man blir desto mer påtagligt blir det; desto viktigare blir det att leva för dagen och ägna sig åt saker som känns meningsfulla. Man måste göra vad man kan med den tid man har och det inser man ibland i sista timman. 

Min bästa tid är nu

Jag är en mogen tjej som är hungrigare än någonsin på livet! Jag har vässade klor och fokus inställt på att min allra bästa tid fortfarande ligger framför mig. Jag lever ensam men känner mig mindre ensam än jag någonsin gjort tidigare - för jag lever för mig själv i första hand. På den här bloggen får du gärna hänga med mig i min vardag. Jag tränar, umgås med familj och vänner, deltar i kurser och föreläsningar och annat härligt. Också pysslar jag en hel del - i sann farmoranda!