Det är allt tur man har barnbarnen

Det är tur att jag har en massa barnbarn som kan hjälpa mig med saker jag inte kan på egen hand. Nu för ett tag sedan så började min lilla pärla till bil att låta konstigt. Jag kan inte så mycket om bilar tyvärr, men däremot har jag ett barnbarn som jobbar med detta. Som tur är. Så när det blev så här så ringde jag honom. Han kom och kikade lite på bilen och sa att jag skulle köpa hem saker. Tydligen var det motorrengöring jag skulle köpa. Sen så fixade han min bil samt att han var så snäll att han även tvättade den.

Bra med att byta tjänster

Jag brukar byta tjänster med mina barnbarn, mitt barnbarn som hjälpte mig med bilen, han fick ett par påsar med bullar och kakor som tack för hjälpen. Andra barnbarn som jag har, de kan ju göra både det ena och det andra och hjälper mig gärna. Oftast säger de att de inte vill ha något för det. Men jag måste ju ge dem nåt. Ofta är det något jag bakar men ibland är det även barnpassning. Ja ett av mina barnbarn har fått barn, så jag är ju faktiskt gammelfarmor. Tycker det är bra att man kan göra saker för varandra i familjen. Små saker som uppskattas av alla. De gör nåt för mig, jag gör nåt för dem.

15 Jul 2019

Kalla det vad du vill

Att bli farmor, eller mormor, eller bara "tant" i största allmänhet, är inte så lätt att förbereda sig för. Jag tror att få människor funderar över hur livet kommer att se ut och kännas när man passerat 60-strecket och närmar sig pension. För allt förändras! Från kroppen till orken till de sociala förväntningarna och intressena. Det handlar mindre om att man får barnbarn - om man nu får det - och mer om den inre resan. Livet är inte för evigt och ju äldre man blir desto mer påtagligt blir det; desto viktigare blir det att leva för dagen och ägna sig åt saker som känns meningsfulla. Man måste göra vad man kan med den tid man har och det inser man ibland i sista timman. 

Min bästa tid är nu

Jag är en mogen tjej som är hungrigare än någonsin på livet! Jag har vässade klor och fokus inställt på att min allra bästa tid fortfarande ligger framför mig. Jag lever ensam men känner mig mindre ensam än jag någonsin gjort tidigare - för jag lever för mig själv i första hand. På den här bloggen får du gärna hänga med mig i min vardag. Jag tränar, umgås med familj och vänner, deltar i kurser och föreläsningar och annat härligt. Också pysslar jag en hel del - i sann farmoranda!