Inte bara unga som gillar bilar!

Bara för att man är en farmor så betyder det inte att man är en tråkig gammal gumma som sitter hemma hela dagarna och dricker kaffe och äter bullar. Nej jag gillar att vara ute och röra på mig så mycket som möjligt och något jag verkligen tycker om är att ta en biltur, framför allt på de dagarna då det är fint väder. En fundering jag har är om jag skulle se till att så här på ålderns höst skaffa mig en lite sportigare bil, en sån där som man kan ta av taket på så att man får känna vinden i ansiktet på ett skönt sätt! Jag fick tipset att gå in på bytbil.com och kolla, och det har jag gjort och där hittade jag en handlare som heter Jonsson Bil som verkar bra!

Utan tak ska det vara!

Jag ringde till Jonsson Bil för att höra vad de kunde rekommendera mig och sade då att jag ville ha en bil utan tak. Han skrattade så gott att jag blev alldeles glad i hela kroppen, ett glatt och hjärtligt skratt var det verkligen, medan han försökte förklara för mig att nog fanns det ett tak på bilen men man kunde välja att skjuta undan det om vädret tillät. Vi samtalade en bra stund, jag och säljaren på Jonsson Bil och det var verkligen trevligt, nästa vecka ska jag dit och få provköra en bil. En cabriolet som det heter, jag får nog ta med en sjal då så inte håret blåser bort när jag kör! 

2 Mar 2017

Kalla det vad du vill

Att bli farmor, eller mormor, eller bara "tant" i största allmänhet, är inte så lätt att förbereda sig för. Jag tror att få människor funderar över hur livet kommer att se ut och kännas när man passerat 60-strecket och närmar sig pension. För allt förändras! Från kroppen till orken till de sociala förväntningarna och intressena. Det handlar mindre om att man får barnbarn - om man nu får det - och mer om den inre resan. Livet är inte för evigt och ju äldre man blir desto mer påtagligt blir det; desto viktigare blir det att leva för dagen och ägna sig åt saker som känns meningsfulla. Man måste göra vad man kan med den tid man har och det inser man ibland i sista timman. 

Min bästa tid är nu

Jag är en mogen tjej som är hungrigare än någonsin på livet! Jag har vässade klor och fokus inställt på att min allra bästa tid fortfarande ligger framför mig. Jag lever ensam men känner mig mindre ensam än jag någonsin gjort tidigare - för jag lever för mig själv i första hand. På den här bloggen får du gärna hänga med mig i min vardag. Jag tränar, umgås med familj och vänner, deltar i kurser och föreläsningar och annat härligt. Också pysslar jag en hel del - i sann farmoranda!