Svårt att hänga med på äldre dar

När man blir äldre är det svårt att hänga med i svängarna. Det känns som att tekniken går framåt i ett rasande tempo att det inte är någon anledning för mig att försöka hinna ikapp längre. Barnbarnen överraskade mig häromdagen med att ge mitt kök en liten ”makeover”, jag fick ny belysning som nu är betydligt varmare än den tråkiga deprimerande belysningen som jag levt med under flera år. Mina barnbarn vet hur bestämd jag är till naturen och att jag inte gillar förändringar, framförallt inte när det gäller mitt privata kök som är heligt för mig. Men denna gång måste jag faktiskt erkänna att förändringen gjorde mig väldigt gott på många sätt och vis.

Led belysning har gjort mig mer harmonisk än tidigare

Jag känner mig glad och positiv när jag lagar mat i köket nuförtiden. Belysningen är bättre och jag ser allt betydligt klarare än vad jag tidigare gjorde. En intressant aspekt är att jag inte får migränattacker lika ofta vilket enligt barnbarnet har att göra med det flimmerfria ljuset från led röret. Det var ganska roligt att se hur enkelt den nya belysningen var att montera då det nya röret fungerade i min befintliga lysrörsarmatur utan att jag behövde montera ner armaturen. En rolig detalj är dessutom att ljuset tänds omedelbart när man sätter på lysrörsarmaturen vilket det inte gjorde tidigare med det gamla ljusröret. Barnbarnet arbetar på ett företag som heter Svealight.se och det är som sagt en fördel när man själv inte behöver betala för kalaset. Man säger förstås aldrig nej till gratis produkter.

19 Feb 2017

Kalla det vad du vill

Att bli farmor, eller mormor, eller bara "tant" i största allmänhet, är inte så lätt att förbereda sig för. Jag tror att få människor funderar över hur livet kommer att se ut och kännas när man passerat 60-strecket och närmar sig pension. För allt förändras! Från kroppen till orken till de sociala förväntningarna och intressena. Det handlar mindre om att man får barnbarn - om man nu får det - och mer om den inre resan. Livet är inte för evigt och ju äldre man blir desto mer påtagligt blir det; desto viktigare blir det att leva för dagen och ägna sig åt saker som känns meningsfulla. Man måste göra vad man kan med den tid man har och det inser man ibland i sista timman. 

Min bästa tid är nu

Jag är en mogen tjej som är hungrigare än någonsin på livet! Jag har vässade klor och fokus inställt på att min allra bästa tid fortfarande ligger framför mig. Jag lever ensam men känner mig mindre ensam än jag någonsin gjort tidigare - för jag lever för mig själv i första hand. På den här bloggen får du gärna hänga med mig i min vardag. Jag tränar, umgås med familj och vänner, deltar i kurser och föreläsningar och annat härligt. Också pysslar jag en hel del - i sann farmoranda!