En farmors rätt att koppla av!

Även om jag är en ganska aktiv farmor, som gärna engegerar mig i mina barnbarn, så behöver jag ibland koppla av. Det gör jag genom att sätta mig i min favoritfåtölj, slänga upp mina fötter på min fotpall och så stickar jag! Jag har genom åren säkert stickat hundratals tröjor, strumpor, halsdukar och en massa annat. Jag tycker det är avkopplande att göra och det går som på autopilot. Jag behöver inte ens titta ner på vad jag gör, fingarna vet redan det. Så jag kan ha på ett bra program på tv samtidigt som jag stickar om det är så. Om jag verkligen vill lyxa till det så dukar jag fram lite gott på mitt sidobord som står jämte! Jag har även ett soffbord så klart, men jämte min fotpall och fåtölj är det just ett sidobord som står. Inter sällan finns det en godisskål här, vilket mina barnbarn vet om. Så den länsas då och då.

Möblera om

Jag fick för mig för ett tag sedan att möblera om lite, var inte nöjd över hur mitt soffbord och soffa stod. Men när jag arrangerat om det, så vart det inte alls bra, så jag fick ställa tillbaka det igen. Kanske får köpa ett nytt soffbord, som är mindre, så kanske det passar bättre ihop? Ja, nu orkar jag inte mer, så det får vänta till en annan dag. En farmor har inte hur mycket energi som helst, så det är ju tur att jag får sätta mig ner och vila när jag vill!

21 Mar 2017

Kalla det vad du vill

Att bli farmor, eller mormor, eller bara "tant" i största allmänhet, är inte så lätt att förbereda sig för. Jag tror att få människor funderar över hur livet kommer att se ut och kännas när man passerat 60-strecket och närmar sig pension. För allt förändras! Från kroppen till orken till de sociala förväntningarna och intressena. Det handlar mindre om att man får barnbarn - om man nu får det - och mer om den inre resan. Livet är inte för evigt och ju äldre man blir desto mer påtagligt blir det; desto viktigare blir det att leva för dagen och ägna sig åt saker som känns meningsfulla. Man måste göra vad man kan med den tid man har och det inser man ibland i sista timman. 

Min bästa tid är nu

Jag är en mogen tjej som är hungrigare än någonsin på livet! Jag har vässade klor och fokus inställt på att min allra bästa tid fortfarande ligger framför mig. Jag lever ensam men känner mig mindre ensam än jag någonsin gjort tidigare - för jag lever för mig själv i första hand. På den här bloggen får du gärna hänga med mig i min vardag. Jag tränar, umgås med familj och vänner, deltar i kurser och föreläsningar och annat härligt. Också pysslar jag en hel del - i sann farmoranda!