Få vita tänder på äldre dar?

Tänderna, de påverkas ju av vad vi äter och dricker, samt att de även med åren blir mer missfärgade och fula. Jag har haft funderingar om det går att göra något åt detta, även på äldre dar. Jag pratade med mitt barnbarn häromdagen som gjort tandblekning. Kanske det är något även jag kan göra. På Bästa-tandblekningen finns det flera varianter samt jämförelser, kanske ska ta och kolla in det lite närmare. Att bleka tänderna hemma ska tydligen inte vara så svårt, i alla fall inte enligt mitt barnbarn. Men jag har även läst att det ska gå och göra blekningen av tänderna hos tandläkaren. 

Vad passar mig bäst?

Jag är lite osäker på vad som passar mig bäst, som är äldre. Men det borde ju vara samma med tandblekning oavsett ålder tänker jag. Men man vet inte. Så kanske jag ska ta och prata med min tandläkare om detta, för att höra vad hon säger. Kanske det är smidigare att jag gör det hos henne. Då vet man ju att det blir gjort på rätt sätt och att det blir bra. Är ärligt talat lite rädd att misslyckas om jag ska göra det själv. Fast det är klart, mitt barnbarn kan ju visa mig kanske hur jag ska göra med ett sånt kit man har hemma för att bleka tänderna. Hm, jag får nog fundera ett varv till på detta med hur jag ska göra om jag ska bleka mina tänder. 

28 Sep 2020

Kalla det vad du vill

Att bli farmor, eller mormor, eller bara "tant" i största allmänhet, är inte så lätt att förbereda sig för. Jag tror att få människor funderar över hur livet kommer att se ut och kännas när man passerat 60-strecket och närmar sig pension. För allt förändras! Från kroppen till orken till de sociala förväntningarna och intressena. Det handlar mindre om att man får barnbarn - om man nu får det - och mer om den inre resan. Livet är inte för evigt och ju äldre man blir desto mer påtagligt blir det; desto viktigare blir det att leva för dagen och ägna sig åt saker som känns meningsfulla. Man måste göra vad man kan med den tid man har och det inser man ibland i sista timman. 

Min bästa tid är nu

Jag är en mogen tjej som är hungrigare än någonsin på livet! Jag har vässade klor och fokus inställt på att min allra bästa tid fortfarande ligger framför mig. Jag lever ensam men känner mig mindre ensam än jag någonsin gjort tidigare - för jag lever för mig själv i första hand. På den här bloggen får du gärna hänga med mig i min vardag. Jag tränar, umgås med familj och vänner, deltar i kurser och föreläsningar och annat härligt. Också pysslar jag en hel del - i sann farmoranda!