Flyttstädning har man gjort många gånger i sina dar

Jag har flyttat ett par gånger under mitt liv, fast nu är det väl slut på det. Jag är ju en tant som trivs bra där jag bor och här stannar jag tills jag inte kan klara av det på egen hand. En flytt är ju rätt jobbig likaså flyttstädningen. Ändå har jag varje gång envisats med att göra det själv. Sedan har jag ävej hjälpt både barn och barnbarn med det. Men nu sist, när ena barnbarnet flyttade, så slapp jag det. Det eftersom hon då valde att ta in en städfirma, läs mer här om hur det funkar.  I och för sig är jag glad att jag slapp. Man orkar inte lika mycket längre när man är äldre.

Städhjälp kanske vore nåt?

Än så länge har jag orken att själv städa mitt hem, men har haft tankar på att anlita hemstädning. Vet flera andra i min ålder, men även yngre, som har det. De säger att det är det bästa de gjort och att det är värt vad det kostar. Det blir ju inte så dyrt i slutändan, finns ju RUT så sett. Nu till julen som var gjorde jag en storstädning men kände det slet på mig en del. Så kanske att man ska se till att få lite hjälp med städning under nästa år? Det är kanske värt att testa i alla fall. Det går ju att avboka om man inte trivs med det hela så att säga. 

21 Sep 2022

Kalla det vad du vill

Att bli farmor, eller mormor, eller bara "tant" i största allmänhet, är inte så lätt att förbereda sig för. Jag tror att få människor funderar över hur livet kommer att se ut och kännas när man passerat 60-strecket och närmar sig pension. För allt förändras! Från kroppen till orken till de sociala förväntningarna och intressena. Det handlar mindre om att man får barnbarn - om man nu får det - och mer om den inre resan. Livet är inte för evigt och ju äldre man blir desto mer påtagligt blir det; desto viktigare blir det att leva för dagen och ägna sig åt saker som känns meningsfulla. Man måste göra vad man kan med den tid man har och det inser man ibland i sista timman. 

Min bästa tid är nu

Jag är en mogen tjej som är hungrigare än någonsin på livet! Jag har vässade klor och fokus inställt på att min allra bästa tid fortfarande ligger framför mig. Jag lever ensam men känner mig mindre ensam än jag någonsin gjort tidigare - för jag lever för mig själv i första hand. På den här bloggen får du gärna hänga med mig i min vardag. Jag tränar, umgås med familj och vänner, deltar i kurser och föreläsningar och annat härligt. Också pysslar jag en hel del - i sann farmoranda!