Funderar på att skaffa mig en hund

Jag är lite sugen på att köpa mig en hundvalp. En hund är inte fel att ha som sällskap och jag känner att just nu, så har jag den tiden det krävs för att ha hund. Det gäller ju att kunna vara hemma en del i början samt att hunden får inte heller vara själv allt för mycket under dagarna. Men jag kan vara hemma en hel del nu och framöver. Jag har haft hund tidigare, men det var rätt länge sedan. Sen hade vi även flera hundar i familjen då jag växte upp. Så vana av hund, det har jag.

Vilken ras ska man satsa på?

Det finns ju en massa olika hundraser att välja på. Både blandraser och de med stamtavla. Jag vill helst ha en med stamtavla, så kanske jag kan ställa ut. Det känns även lite mer seriöst med att köpa hund av en uppfödare än att ta en blandis på Blocket. Så känner i alla fall jag. Jag tror att det är en mindre hund jag vill ha. En stor hund kräver ofta rätt så mycket mer än vad mindre gör, särskilt med motionen.

Saker att skaffa till hunden

Om man skaffar en hund är det viktigt att även ha en hundförsäkring. På husdjursrevyn.se, så kan man jämföra olika. Sedan så ska hunden även ha halsband, koppel, matskål, vattenskål, leksaker, egen bädd, klotång, bur till bilen och så vidare. Så det är en del kostnader att ta i beaktning då man köper en hund. 

14 Oct 2020

Kalla det vad du vill

Att bli farmor, eller mormor, eller bara "tant" i största allmänhet, är inte så lätt att förbereda sig för. Jag tror att få människor funderar över hur livet kommer att se ut och kännas när man passerat 60-strecket och närmar sig pension. För allt förändras! Från kroppen till orken till de sociala förväntningarna och intressena. Det handlar mindre om att man får barnbarn - om man nu får det - och mer om den inre resan. Livet är inte för evigt och ju äldre man blir desto mer påtagligt blir det; desto viktigare blir det att leva för dagen och ägna sig åt saker som känns meningsfulla. Man måste göra vad man kan med den tid man har och det inser man ibland i sista timman. 

Min bästa tid är nu

Jag är en mogen tjej som är hungrigare än någonsin på livet! Jag har vässade klor och fokus inställt på att min allra bästa tid fortfarande ligger framför mig. Jag lever ensam men känner mig mindre ensam än jag någonsin gjort tidigare - för jag lever för mig själv i första hand. På den här bloggen får du gärna hänga med mig i min vardag. Jag tränar, umgås med familj och vänner, deltar i kurser och föreläsningar och annat härligt. Också pysslar jag en hel del - i sann farmoranda!