Hur är det att åldras?

Livet är märkligt. Det är få saker vi vet med säkerhet. Det ena är att vi blir gamla. Alla vi vi blir äldre, så länge vi lever. Det andra är att alla ska vi dö. Det är det enda vi vet. Samtidigt vet vi så lite om det. Det är som att vi inte vill veta heller hur det är, varken hur det är att bli gammal, eller att dö. Så, idag ska bloggen handla om hur det är att bli gammal. Och, nej, jag har inget svar jag heller på den frågan.

Lite kunskap kan ju inte skada

Kunskap om hur man kan göra det bästa av situationen kan ju inte skada att ta till sig. Det är lite tråkiga saker, att läsa om åldrande och vad som händer när man åldras. Tyvärr, har vi vant oss hela livet att skjuta frågor om åldrande framför oss, som om det inte skulle inträffa. Men jag har faktiskt hittat en blogg om åldrande där man i alla fall kan kika lite och tänka tankarna. Det är ju många som tänker på pensionen. Hur man ska få den att räcka till, hur man kan dryga ut den, vad den blir i kronor och ören. Men desto färre tänker igenom vad man vill göra med sin pension. Hur man ska få tiden att gå. Vad händer om man blir sjuk?

När ska man flytta in på äldreboende?

När måste man flytta in på äldreboende, och vart ska man flytta? Man får ju inte stå i kö, om det inte är ett privat boende. Smakar det så kostar det. De privata är mycket, mycket dyrare än landstingens boenden. Så åter igen, vad får man egentligen i pension? Man slutar där man började, allt kanske till syvende och sist, handlar om kronor och ören.

13 Jul 2017

Kalla det vad du vill

Att bli farmor, eller mormor, eller bara "tant" i största allmänhet, är inte så lätt att förbereda sig för. Jag tror att få människor funderar över hur livet kommer att se ut och kännas när man passerat 60-strecket och närmar sig pension. För allt förändras! Från kroppen till orken till de sociala förväntningarna och intressena. Det handlar mindre om att man får barnbarn - om man nu får det - och mer om den inre resan. Livet är inte för evigt och ju äldre man blir desto mer påtagligt blir det; desto viktigare blir det att leva för dagen och ägna sig åt saker som känns meningsfulla. Man måste göra vad man kan med den tid man har och det inser man ibland i sista timman. 

Min bästa tid är nu

Jag är en mogen tjej som är hungrigare än någonsin på livet! Jag har vässade klor och fokus inställt på att min allra bästa tid fortfarande ligger framför mig. Jag lever ensam men känner mig mindre ensam än jag någonsin gjort tidigare - för jag lever för mig själv i första hand. På den här bloggen får du gärna hänga med mig i min vardag. Jag tränar, umgås med familj och vänner, deltar i kurser och föreläsningar och annat härligt. Också pysslar jag en hel del - i sann farmoranda!