Någon annans tur att städa

Jag har hela livet hållit på och städat och fixat och donat hemma. När barnen var små, så var jag en mamma som hela tiden såg till att det var städat, fanns bullar att äta och middag på bordet klockan sex! Nu när barnen är stora och har egna barn, mina barnbarn, så känner jag att jag är för gammal för att hålla på hela tiden. Jag är dock för ung för hemtjänsten. Det jag då gör är att anlita hemstädning. Jag har ett städföretag i Stockholm som kommer och besöker mig en gång i veckan och städar. Det är så skönt att lämna över det där till någon annan. Jag kan umgås med med min gubbe och med mina barnbarn, som ofta kommer och besöker mig.

Bästa beslutet jag tagit

Att anlita hemstädning i Stockholm är det bästa beslut jag tagit. Jo, visst var det svårt i början, att låta bli att städa innan de kom, men nu, det är så skönt, jag tar bara hand om små saker och detaljer. Detta städföretag i Stockholm erbjuder även fönsterputsning, så det brukar jag se till att få minst en gång om året, då jag inte längre kan, jag är för stel för att hänga ut genom mina fönster. Jag såg att utöver hemstädning i Stockholm så erbjuder de även vissa trädgårdstjänster, men än är jag så pass frisk så att jag kan ta hand om den, men vem vet, kanske det kommer att behövas senare i livet.

5 Feb 2017

Kalla det vad du vill

Att bli farmor, eller mormor, eller bara "tant" i största allmänhet, är inte så lätt att förbereda sig för. Jag tror att få människor funderar över hur livet kommer att se ut och kännas när man passerat 60-strecket och närmar sig pension. För allt förändras! Från kroppen till orken till de sociala förväntningarna och intressena. Det handlar mindre om att man får barnbarn - om man nu får det - och mer om den inre resan. Livet är inte för evigt och ju äldre man blir desto mer påtagligt blir det; desto viktigare blir det att leva för dagen och ägna sig åt saker som känns meningsfulla. Man måste göra vad man kan med den tid man har och det inser man ibland i sista timman. 

Min bästa tid är nu

Jag är en mogen tjej som är hungrigare än någonsin på livet! Jag har vässade klor och fokus inställt på att min allra bästa tid fortfarande ligger framför mig. Jag lever ensam men känner mig mindre ensam än jag någonsin gjort tidigare - för jag lever för mig själv i första hand. På den här bloggen får du gärna hänga med mig i min vardag. Jag tränar, umgås med familj och vänner, deltar i kurser och föreläsningar och annat härligt. Också pysslar jag en hel del - i sann farmoranda!