Kalas för barnbarnen

Idag ska vi ha kalas för barnbarnen, och vi har bakat, dekorerat, köpt presenter och lagat mat. Och nu är vi helt slut, innan festen, till och med. Nej, jag bara skojar. Vi är inte slut, men det är en hel del pyssel med detta, för att det ska bli så roligt som möjligt för alla inblandade, speciellt lilla barnbarnet som fyller år. Jag har hittat en så bra internetaffär, där man kan köpa allt som behövs för att göra en fest just till ett barnkalas. Det är så bra, för det är många saker man inte kommer ihåg, som bör finnas på ett barnkalas; ballonger till exempel. Vimplar, pappersmuggar, papperstallrikar - är bara några exempel på sådant som är festligt men som gör det enkelt att kunna städa efter kalaset.

Vi är så glada över våra barnbarn

Barnbarn är ju livets efterrätt, kanske tjatigt att säga det igen, men det kan inte nog upprepas. När våra barn var små, var det så mycket annat som måste fixas. Jag minns knappt längre vad det var, bara känslan av att det fanns så många måsten. Man måste jobba, få ekonomin att gå ihop. Barnen måste gå till dagis till skola, de måste lära sig något. Idag känns det som att det finns så många bra lösningar som inte fanns då. Det finns fler möjligheter att få barnvakt (vi är ju det väldigt ofta). När våra barn var små, fanns det inte barnvakter. Ingen av våra föräldrar var barnvakter, någonsin. Nu kan de resa med små barn, de får flera rabatter om de har små barn. De kan vara mera hemma med sina barn. Det finns fler dagis, till exempel. Våra barn som var på dagis, var ganska ensamma om det. Andra var hemma med sina barn.

Det är roligt att vara barn

Jag tror också att det finns så mycket för barnen numera. Det finns lekparker, lekresemål, som Astrid Lindgrens värld och Junibacken, Skara sommarland och Liseberg. Ja, det fanns få sådana ställen när vi hade barn. Mycket är förbättrat i alla fall för barnen. De har en hel egen värld med så många möjligheter. Det gläder oss, att mer och mer hänsyn numera tas till barnen! Och idag ska vi ha kalas! Det ska bli så roligt att få fira vårt lilla barnbarn!

5 Sep 2017

Kalla det vad du vill

Att bli farmor, eller mormor, eller bara "tant" i största allmänhet, är inte så lätt att förbereda sig för. Jag tror att få människor funderar över hur livet kommer att se ut och kännas när man passerat 60-strecket och närmar sig pension. För allt förändras! Från kroppen till orken till de sociala förväntningarna och intressena. Det handlar mindre om att man får barnbarn - om man nu får det - och mer om den inre resan. Livet är inte för evigt och ju äldre man blir desto mer påtagligt blir det; desto viktigare blir det att leva för dagen och ägna sig åt saker som känns meningsfulla. Man måste göra vad man kan med den tid man har och det inser man ibland i sista timman. 

Min bästa tid är nu

Jag är en mogen tjej som är hungrigare än någonsin på livet! Jag har vässade klor och fokus inställt på att min allra bästa tid fortfarande ligger framför mig. Jag lever ensam men känner mig mindre ensam än jag någonsin gjort tidigare - för jag lever för mig själv i första hand. På den här bloggen får du gärna hänga med mig i min vardag. Jag tränar, umgås med familj och vänner, deltar i kurser och föreläsningar och annat härligt. Också pysslar jag en hel del - i sann farmoranda!