Kan man bli för gammal för att bygga hus?

Bygga hus, ritning

Många kanske känner att husbygge är något som hör den yngre generationen till och att äldre mest är intresserade av att skaffa sig ett boende utomlands. Jag håller inte med alls. har man jobbat ett helt liv kan ett nybyggt hus bli ens belöning så att säga. Jag har själv funderat en hel del på att skaffa mig ett helt nytt hus, och har kollat på fina husmodeller som jag kan tänka mig att bo i. En sida jag verkligen gillar när det gäller husmodeller är Trivselhus, de har så många olika hus att välja mellan och man kan söka fram precis det man letar efter. De har små hus, stora hus, vinkelhus och mycket mer. 

Bäst att kolla förutsättningslöst

Nu har jag ju inga stora krav på hur huset ska se ut. Inte som min mor som alltid talade om ett rött hus med vita knutar och ett vitt trästaket runt. Nej, jag kollar mer brett än så och har därför betydligt mer att välja mellan. Det som jag ser som ett krav är att jag vill bo på ett plan, för ingen vet hur länge jag orkar att gå i trappor. Så enplanshus är det jag söker efter. Med det filtret har jag hittat både hypermoderna hus, och mer gammaldags. Det jag gillar allra mest just nu heter Stella 103 för det känns som det skulle passa mig bra. Och lösningen inomhus är perfekt den med. Fast, som sagt, jag är inte låst utan kollar runt innan jag bestämmer mig. 

10 Apr 2019

Kalla det vad du vill

Att bli farmor, eller mormor, eller bara "tant" i största allmänhet, är inte så lätt att förbereda sig för. Jag tror att få människor funderar över hur livet kommer att se ut och kännas när man passerat 60-strecket och närmar sig pension. För allt förändras! Från kroppen till orken till de sociala förväntningarna och intressena. Det handlar mindre om att man får barnbarn - om man nu får det - och mer om den inre resan. Livet är inte för evigt och ju äldre man blir desto mer påtagligt blir det; desto viktigare blir det att leva för dagen och ägna sig åt saker som känns meningsfulla. Man måste göra vad man kan med den tid man har och det inser man ibland i sista timman. 

Min bästa tid är nu

Jag är en mogen tjej som är hungrigare än någonsin på livet! Jag har vässade klor och fokus inställt på att min allra bästa tid fortfarande ligger framför mig. Jag lever ensam men känner mig mindre ensam än jag någonsin gjort tidigare - för jag lever för mig själv i första hand. På den här bloggen får du gärna hänga med mig i min vardag. Jag tränar, umgås med familj och vänner, deltar i kurser och föreläsningar och annat härligt. Också pysslar jag en hel del - i sann farmoranda!