Lär er HLR! Det kan rädda någons liv!

Vet ni att alla kan drabbas av plötsligt hjärtstopp? Det spelar ingen roll hur gammal personen är. Då gäller det att vara snabb med hlr och hjärtstartare för att personen ska ha en ärlig chans att klara sig! Genom att gå en hlr utbildning så kan du vara förberedd om det sker i din närhet. En hlr utbildning borde vara obligatorisk för alla. Dock är den inte det, utan det är ofta så att man får se till att få dessa kunskaper själv. Det finns vissa arbetsgivare som ser att detta är en viktig sak och ser till att sina anställda får en hlr utbildning. För er som måste boka en egen, ni kan besöka Hjärtgruppen.se och boka in en egen

Boka en kurs hos Hjärtgruppen

Hjärtgruppen.se finns det dels hlr utbildning, men även första hjälpen kurser. Det är inte fel att ta del av båda. Det finns dessutom flera olika typer av hlr beroende på vilken yrkesgrupp du tillhör, så som att du redan jobbar inom vården, om du jobbar med barn och så för dig som är privatperson. Alla utbildningar och kurser leds av certfiferade läkare, så att det du lär dig, det är det korrekta. Att investera tid och pengar i att kunna rädda liv är inte fel, nästa gång kan det vara någon du känner som drabbas. Har du rätt kunskaper så kan du vara den som räddar livet på din farmor, farfar, mamma, pappa eller ditt barn! Så se så, gör det nu, boka en hlr ubildning på Hjärtgruppen.se!

5 Feb 2017

Kalla det vad du vill

Att bli farmor, eller mormor, eller bara "tant" i största allmänhet, är inte så lätt att förbereda sig för. Jag tror att få människor funderar över hur livet kommer att se ut och kännas när man passerat 60-strecket och närmar sig pension. För allt förändras! Från kroppen till orken till de sociala förväntningarna och intressena. Det handlar mindre om att man får barnbarn - om man nu får det - och mer om den inre resan. Livet är inte för evigt och ju äldre man blir desto mer påtagligt blir det; desto viktigare blir det att leva för dagen och ägna sig åt saker som känns meningsfulla. Man måste göra vad man kan med den tid man har och det inser man ibland i sista timman. 

Min bästa tid är nu

Jag är en mogen tjej som är hungrigare än någonsin på livet! Jag har vässade klor och fokus inställt på att min allra bästa tid fortfarande ligger framför mig. Jag lever ensam men känner mig mindre ensam än jag någonsin gjort tidigare - för jag lever för mig själv i första hand. På den här bloggen får du gärna hänga med mig i min vardag. Jag tränar, umgås med familj och vänner, deltar i kurser och föreläsningar och annat härligt. Också pysslar jag en hel del - i sann farmoranda!