Lindra barnens förkylning

Har du barn eller barnbarn som blivit förkylda, snuviga, täppta i näsan? Det finns många sätt att lindra detta på. Mot nästäppa är det bra att ha Nasoferm. Finns för både barn och vuxna. Det allra viktigaste för barn, det är vila och vätska. Se till att barnet dricker mycket, särskilt om det har feber. Vatten är alltid rätt. Saft funkar också. Det finns även vätskeersättning med god smak för både spädbarn och äldre barn. 

Bra lindring mot besvär

För att få det lättare att andas, så kan barnet sova med huvudet högt. Det är ävn bra att använda avsvällande nässpray till exempel Xylometazolin ABECE eller Nasoferm om barnet är över 1 år. Mot hosta finns det även bra hostmedicin för barn på apoteket. 

En bra örontermometer eller febertermometer som enkelt läggs mot pannan underlättar, både för barnet och dig själv. Då kan du till och med ta tempen när barnet sover. 

5 tips för att lindra förkylningen

  • Vädra ofta och mycket
  • Använd nässpray så att andningen blir lättare
  • Se till att barnet håller huvudet högt när det sover
  • Tvätta händerna ofta på alla i familjen
  • Se till så att barnet dricker ordentligt, speciellt vid feber

Ta det lugnt och mys

Vila är bra, så läs sagor tillsammans eller se på bra filmer som barnet tycker om. Det kan vara bra att låta barnet även få lite glass och annat för att lindra en hals eller så!

22 Dec 2021

Kalla det vad du vill

Att bli farmor, eller mormor, eller bara "tant" i största allmänhet, är inte så lätt att förbereda sig för. Jag tror att få människor funderar över hur livet kommer att se ut och kännas när man passerat 60-strecket och närmar sig pension. För allt förändras! Från kroppen till orken till de sociala förväntningarna och intressena. Det handlar mindre om att man får barnbarn - om man nu får det - och mer om den inre resan. Livet är inte för evigt och ju äldre man blir desto mer påtagligt blir det; desto viktigare blir det att leva för dagen och ägna sig åt saker som känns meningsfulla. Man måste göra vad man kan med den tid man har och det inser man ibland i sista timman. 

Min bästa tid är nu

Jag är en mogen tjej som är hungrigare än någonsin på livet! Jag har vässade klor och fokus inställt på att min allra bästa tid fortfarande ligger framför mig. Jag lever ensam men känner mig mindre ensam än jag någonsin gjort tidigare - för jag lever för mig själv i första hand. På den här bloggen får du gärna hänga med mig i min vardag. Jag tränar, umgås med familj och vänner, deltar i kurser och föreläsningar och annat härligt. Också pysslar jag en hel del - i sann farmoranda!