Måste gå hos en sjukgymnast

När den första halkan kom i vintras så ramlade jag på grund av en isfläck. Det hände inget då, trodde jag, utan jag fortsatte som vanligt. Men ju mer tiden gick desto mer ont fick jag. Så jag besökte läkaren. Det har blivit nån låsning med mitt knä vad det verkar och de rekommenderade att jag besöker en sjukgymnast. Jag är annars en ganska aktiv människa men har fått mindre rörlighet. Så jag får väl kolla upp friskvård Östermalm, har hört de ska ha sjukgymnastik, friskvård och rehab. Det är ju viktigt att ta hand om sin kropp och ju äldre man blir desto mindre tålig är den dessvärre. Det är ju mitt i jul och nyårsveckan nu, så får nog ringa och boka tid i januari.

Haft en trevlig jul

Julen har ju passerat och får säga att den var riktigt mysig detta år. Jag hade besök av barn och barnbarn och jag slapp göra något överhuvudtaget. De tog hand om att fixa julmaten och allt sånt. Pynt och annat hade jag ju redan fixat, det kunde jag inte låta bli. Nu är det snart nyår, men den ska avnjutas i stillhet hemma med maken och god mat och dryck tänkte jag. Skåla vid 12-slaget till Skansen på tv lutar det åt med. Jag är förbi den tiden med stora fester så som det var förr när man var lite yngre och orkade mer. Nu räcker det med det lilla!

29 Dec 2018

Kalla det vad du vill

Att bli farmor, eller mormor, eller bara "tant" i största allmänhet, är inte så lätt att förbereda sig för. Jag tror att få människor funderar över hur livet kommer att se ut och kännas när man passerat 60-strecket och närmar sig pension. För allt förändras! Från kroppen till orken till de sociala förväntningarna och intressena. Det handlar mindre om att man får barnbarn - om man nu får det - och mer om den inre resan. Livet är inte för evigt och ju äldre man blir desto mer påtagligt blir det; desto viktigare blir det att leva för dagen och ägna sig åt saker som känns meningsfulla. Man måste göra vad man kan med den tid man har och det inser man ibland i sista timman. 

Min bästa tid är nu

Jag är en mogen tjej som är hungrigare än någonsin på livet! Jag har vässade klor och fokus inställt på att min allra bästa tid fortfarande ligger framför mig. Jag lever ensam men känner mig mindre ensam än jag någonsin gjort tidigare - för jag lever för mig själv i första hand. På den här bloggen får du gärna hänga med mig i min vardag. Jag tränar, umgås med familj och vänner, deltar i kurser och föreläsningar och annat härligt. Också pysslar jag en hel del - i sann farmoranda!