Mogen hy – vad ska du tänka på?

Ju äldre man blir, desto mer förändras huden. Sättet att ta hand om den förändras den med, mot hur man kanske gjorde när man var 20, 30 eller 40. När man blir äldre så blir huden lite torrare och mindre följsam. Men det går att göra så att hyn blir  slätare, mindre torr och mer följsam.

När man blir äldre, så kommer dels en hel del rynkor, samt att man upplever att huden är mycket torrare. Ett bra serum kan vara värt att satsa på, läs mer om sådana på skonhetsguiden.se.  Hudens första ålderstecken börjar dyka upp redan vid 25 års ålder. Det beror framför allt på att cellförnyelsen saktar ned. Ju äldre vi blir, desto mindre produktion av kollagen blir det och nivåerna av elastin och hyaluronsyra förändras.

Ta hand om din hy

Om du liksom jag har en "mogen hy", så ska du börja med att satsa på återfuktning. Det finns flera bra krämer och bra ingredienser i fuktgivande krämer är hyaluronsyra, sockerarter och glycerin som binder och bevarar fukt.  Runt ögonen kan du använda serum.

Har du djupa rynkor, eller om du har pigmentfläckar i huden kan det vara bra att tillföra mer än bara fukt. Vitaminrika ansiktsmasker stramar upp och krämer som innehåller AHA-syror har en peelande effekt. Peelingen tar bort döda hudceller och ger slät hud.

Utöver fukt och vitaminer kan det vara bra med krämer som innehåller peptider och antioxidanter då de är vårdande och ger hyn mer lyster.

20 Oct 2020

Kalla det vad du vill

Att bli farmor, eller mormor, eller bara "tant" i största allmänhet, är inte så lätt att förbereda sig för. Jag tror att få människor funderar över hur livet kommer att se ut och kännas när man passerat 60-strecket och närmar sig pension. För allt förändras! Från kroppen till orken till de sociala förväntningarna och intressena. Det handlar mindre om att man får barnbarn - om man nu får det - och mer om den inre resan. Livet är inte för evigt och ju äldre man blir desto mer påtagligt blir det; desto viktigare blir det att leva för dagen och ägna sig åt saker som känns meningsfulla. Man måste göra vad man kan med den tid man har och det inser man ibland i sista timman. 

Min bästa tid är nu

Jag är en mogen tjej som är hungrigare än någonsin på livet! Jag har vässade klor och fokus inställt på att min allra bästa tid fortfarande ligger framför mig. Jag lever ensam men känner mig mindre ensam än jag någonsin gjort tidigare - för jag lever för mig själv i första hand. På den här bloggen får du gärna hänga med mig i min vardag. Jag tränar, umgås med familj och vänner, deltar i kurser och föreläsningar och annat härligt. Också pysslar jag en hel del - i sann farmoranda!