När är det dags för rullator?

När man blir äldre så är det ju så att kroppen, den gör inte alltid som man själv vill. Helt plötsligt kan man uppleva begränsingar eller att det är svårt att gå på egen hand. Jag får väl lov att säga att jag är ännu helt kry och känner mig både frisk och stark. Förvisso kan det ta på krafterna om jag umgås med barnbarnen en hel dag. Men jag tar mig fram för egen maskin så att säga. Den som inte kan det, den kan satsa på en rollator. Rollatorer kan användas för den som behöver det helt enkelt. Det har inget med åldern att göra, utan om man har behov av hjälpmedel för att kunna stå eller gå.

Välja rätt rollator

En rollator, eller rullator, båda stavningarna går bra, är för att kunna få bra stöd, Dock gäller det välja rätt sort. Det kan vara en fördel att ha en för inomhusbruk och en du använder ute. Vid inomhusbruk bör hjulen på den inte vara för stora eftersom att det kan kännas som om du ständigt stöter i möbler, väggar, dörrposter och andra föremål. Ska du använda din rollator utomhus krävs det mer stabilitet och att den är mer robust som kan hantera ojämna underlag. Dock är det bra om den är relativt lätt, om du behöver lyfta den upp över trottarkanter med mera. Även bra om den går att enkelt vika ihop om den ska få plats i bilen.

19 Apr 2020

Kalla det vad du vill

Att bli farmor, eller mormor, eller bara "tant" i största allmänhet, är inte så lätt att förbereda sig för. Jag tror att få människor funderar över hur livet kommer att se ut och kännas när man passerat 60-strecket och närmar sig pension. För allt förändras! Från kroppen till orken till de sociala förväntningarna och intressena. Det handlar mindre om att man får barnbarn - om man nu får det - och mer om den inre resan. Livet är inte för evigt och ju äldre man blir desto mer påtagligt blir det; desto viktigare blir det att leva för dagen och ägna sig åt saker som känns meningsfulla. Man måste göra vad man kan med den tid man har och det inser man ibland i sista timman. 

Min bästa tid är nu

Jag är en mogen tjej som är hungrigare än någonsin på livet! Jag har vässade klor och fokus inställt på att min allra bästa tid fortfarande ligger framför mig. Jag lever ensam men känner mig mindre ensam än jag någonsin gjort tidigare - för jag lever för mig själv i första hand. På den här bloggen får du gärna hänga med mig i min vardag. Jag tränar, umgås med familj och vänner, deltar i kurser och föreläsningar och annat härligt. Också pysslar jag en hel del - i sann farmoranda!