När barnbarnet ska flytta

Mitt ena barnbarn ska flytta, ända ner till Skåne. Hon hittade en lägenhet tack vare Boplats Syd och inom kort så går flyttlasset. Jag har lovat henne att hjälpa till att packa alla saker. Sedan kommer hon att ha en flyttfirma som kör ner alla sakerna. Det är ju bra, för det är rätt långt att köra på egen hand. Jag har även lovat att ta hand om flyttstädningen. Hon har inte råd att ha både flyttfirma och flyttstädning, så sa att jag kan göra det åt henne. Det är klart man ställer upp för sina barnbarn, eller hur?

Blir tomt

Även om jag är glad för mitt barnbarns skull så är det ju lite synd att hon ska flytta så långt bort. Hon brukar ju besöka mig rätt ofta och jag har haft hand om henne mycket när hon var mindre och hennes föräldrar jobbade mycket. Men vi får väl åka till Skåne och besöka henne och hon kommer väl upp med och hälsar på. Dock kommer det bli rätt tomt.

Känner ni att våren är på gång?

Har ni märkt förresten att det har blivit bra mycket bättre väder det senaste? Det märks att våren är på gång. Men man vet aldrig med april, det kan komma lite snö igen, det har hänt förr. Dock så kan man ändå ana att det snart kommer bli varmare och varmare. Sen är det ju påsk denna månaden med, det är en mysig högtid tycker jag. 

2 Apr 2019

Kalla det vad du vill

Att bli farmor, eller mormor, eller bara "tant" i största allmänhet, är inte så lätt att förbereda sig för. Jag tror att få människor funderar över hur livet kommer att se ut och kännas när man passerat 60-strecket och närmar sig pension. För allt förändras! Från kroppen till orken till de sociala förväntningarna och intressena. Det handlar mindre om att man får barnbarn - om man nu får det - och mer om den inre resan. Livet är inte för evigt och ju äldre man blir desto mer påtagligt blir det; desto viktigare blir det att leva för dagen och ägna sig åt saker som känns meningsfulla. Man måste göra vad man kan med den tid man har och det inser man ibland i sista timman. 

Min bästa tid är nu

Jag är en mogen tjej som är hungrigare än någonsin på livet! Jag har vässade klor och fokus inställt på att min allra bästa tid fortfarande ligger framför mig. Jag lever ensam men känner mig mindre ensam än jag någonsin gjort tidigare - för jag lever för mig själv i första hand. På den här bloggen får du gärna hänga med mig i min vardag. Jag tränar, umgås med familj och vänner, deltar i kurser och föreläsningar och annat härligt. Också pysslar jag en hel del - i sann farmoranda!