När det blir svårt att gå i trappor

Än så länge är jag själv i bra form och kan gå i trappor och ta mig ut hur jag vill. Så är det inte för alla äldre personer. När man blir äldre, så kan kroppen helt enkelt sluta fungera. En av mina äldsta vänner har blivit sämre i sina ben och får från och till använda sig av både rullator och rullstol. Hon bor i ett hus med sin make, och i detta hus finns det trappa upp till andra våningen. Hon kan inte längre ta sig upp för dessa trappor och hennes make orkar inte bära henne heller. Men det som de har gjort, det är att installera en trappklättrare. 

Smidigt med trapphiss

En trapphiss eller en elektrisk trappklättrare innebär att den som sitter i rullstol eller har svårt att gå, kan ta sig upp och ner för trappor med hjälp. Har sett att det finns olika modeller av trappklättrare. Det finns de som är anpassade för de med rullstol, så att personen inte behöver flytta över, utan man tar med hela rullstolen och så finns det de som används utan. Då är det som en stol. Det är bra att det finns sådana här hjälpmedel. Det är ju många av oss som bor i hus med flera våningar och trappor. Det vore ju dumt att låta bli att använda delar av sitt hus för att man inte längre klarar av trappor. Men med en elektrisk trappklättrare kan alla använda trapporna. 

30 Mar 2019

Kalla det vad du vill

Att bli farmor, eller mormor, eller bara "tant" i största allmänhet, är inte så lätt att förbereda sig för. Jag tror att få människor funderar över hur livet kommer att se ut och kännas när man passerat 60-strecket och närmar sig pension. För allt förändras! Från kroppen till orken till de sociala förväntningarna och intressena. Det handlar mindre om att man får barnbarn - om man nu får det - och mer om den inre resan. Livet är inte för evigt och ju äldre man blir desto mer påtagligt blir det; desto viktigare blir det att leva för dagen och ägna sig åt saker som känns meningsfulla. Man måste göra vad man kan med den tid man har och det inser man ibland i sista timman. 

Min bästa tid är nu

Jag är en mogen tjej som är hungrigare än någonsin på livet! Jag har vässade klor och fokus inställt på att min allra bästa tid fortfarande ligger framför mig. Jag lever ensam men känner mig mindre ensam än jag någonsin gjort tidigare - för jag lever för mig själv i första hand. På den här bloggen får du gärna hänga med mig i min vardag. Jag tränar, umgås med familj och vänner, deltar i kurser och föreläsningar och annat härligt. Också pysslar jag en hel del - i sann farmoranda!