Saker som skrämmer en gammal dam

Nu kanske jag generaliserar och drar alla oss äldre över en och samma kant men det bryr jag mig inte om. Har man nått en respektabel ålder så får man göra lite som man vill faktiskt. Saker som skrämmer en gammal dam - det låter det, men det är inte så farligt som man kanske kan tro. Det är bara saker som vi lär oss att undvika, för att slippa utsätta oss för det men i vissa fall så finns det som skrämmer oss alldeles inpå oss, och det är inte döden jag pratar om för den har jag inte varit rädd för på många år. Nej, jag pratar om helt andra saker som jag tänkte förklara. 

Min allra största rädsla

Den handlar inte om mig själv alls. Nej, det är att mina barn och barnbarn skulle fara illa eller bli sjuka. Mest rädd är jag att de små ska få en sjukdom som de inte repar sig från och det värker i mitt hjärta när jag tänker på små barn som ligger på sjukhus utan hopp om framtid. 

Jag kan ju nu inte påverka detta alls, men det skrämmer mig likväl. Det enda jag kan göra är att umgås med dem så ofta jag kan och så mycket det bara går. 

Rädd för att behöva flytta

Det är inte alla gamla som klarar av att bo hemma på egen hand, och att en dag bli tvungen att flytta för att min kropp inte längre klarar av allt skrämmer mig rejält. Själva flyttandet är väl inte så farligt, det finns ju tips och sånt på https://www.flyttips.nu/ om man behöver det. Nej det är att behöva byta bostad, att lämna mitt hem som gör mig rädd. Tänk att hamna i ett rum på ett äldreboende och känna sig alldeles ensam bland alla andra gamla och sjuka. 

Ramla är läskigt

När jag var barn så skrattade jag så jag blev blå i ansiktet när jag ramlade och jag slog mig nästan aldrig. Det är lite annorlunda för en gammal dam. Ett enda litet fall idag kan betyda att jag hamnar på sjukhuset med brutet ben, eller att jag aldrig mer kan gå. Det gör mig livrädd! 

28 Sep 2020

Kalla det vad du vill

Att bli farmor, eller mormor, eller bara "tant" i största allmänhet, är inte så lätt att förbereda sig för. Jag tror att få människor funderar över hur livet kommer att se ut och kännas när man passerat 60-strecket och närmar sig pension. För allt förändras! Från kroppen till orken till de sociala förväntningarna och intressena. Det handlar mindre om att man får barnbarn - om man nu får det - och mer om den inre resan. Livet är inte för evigt och ju äldre man blir desto mer påtagligt blir det; desto viktigare blir det att leva för dagen och ägna sig åt saker som känns meningsfulla. Man måste göra vad man kan med den tid man har och det inser man ibland i sista timman. 

Min bästa tid är nu

Jag är en mogen tjej som är hungrigare än någonsin på livet! Jag har vässade klor och fokus inställt på att min allra bästa tid fortfarande ligger framför mig. Jag lever ensam men känner mig mindre ensam än jag någonsin gjort tidigare - för jag lever för mig själv i första hand. På den här bloggen får du gärna hänga med mig i min vardag. Jag tränar, umgås med familj och vänner, deltar i kurser och föreläsningar och annat härligt. Också pysslar jag en hel del - i sann farmoranda!