Tandvärk är inte kul

När jag var liten var tandläkaren inte den roligaste platsen att besöka. Borren gick långsamt och det var inte allt för sällan som den stannade helt och hållet och det gjorde ont som tusan. Idag är det betydligt bättre och när jag får tandvärk så har jag inga bekymmer med att gå dit och få det fixat. Nu har jag fått en obeskrivlig smärta och jag tror det är en inflammerad visdomstand för det är svårt att öppna munnen och när jag sväljer känner jag att det är alldeles svullet bak på tungan så att säga. Jag har testat att döva smärtan med både lite sprit på en bomullstuss och med värktabletter men det hjälper inte, så det är nog dags att boka in en akut tid hos tandläkaren så jag få ordning på det innan jul. Jag vill ju inte sitta och äta julmat med värk i munnen inte! 

De får nog dra ut den

Jag har läst på lite om det där med visdomständer som blir inflammerade och det verkar inte bättre än att man får dra ut den. Det är ju lite svårare än att dra ut tänder som sitter lite längre fram i munnen men jag vet att min tandläkare kan fixa detta på ett bra sätt ändå. Sen blir det väl att skölja munnen med bakteriedödande medel, och sen åka tillbaka och rensa ur några gånger. Men, vad gör man inte för att slippa smärtan? Jag ringer honom idag, och hoppas han kan ta emot mig så snabbt som möjligt!

19 Jan 2019

Kalla det vad du vill

Att bli farmor, eller mormor, eller bara "tant" i största allmänhet, är inte så lätt att förbereda sig för. Jag tror att få människor funderar över hur livet kommer att se ut och kännas när man passerat 60-strecket och närmar sig pension. För allt förändras! Från kroppen till orken till de sociala förväntningarna och intressena. Det handlar mindre om att man får barnbarn - om man nu får det - och mer om den inre resan. Livet är inte för evigt och ju äldre man blir desto mer påtagligt blir det; desto viktigare blir det att leva för dagen och ägna sig åt saker som känns meningsfulla. Man måste göra vad man kan med den tid man har och det inser man ibland i sista timman. 

Min bästa tid är nu

Jag är en mogen tjej som är hungrigare än någonsin på livet! Jag har vässade klor och fokus inställt på att min allra bästa tid fortfarande ligger framför mig. Jag lever ensam men känner mig mindre ensam än jag någonsin gjort tidigare - för jag lever för mig själv i första hand. På den här bloggen får du gärna hänga med mig i min vardag. Jag tränar, umgås med familj och vänner, deltar i kurser och föreläsningar och annat härligt. Också pysslar jag en hel del - i sann farmoranda!