Var köper man ett strykjärn nu för tiden?

Varje gång jag tar fram strykjärnet tänker jag på min far och ett av de skämt han brukade dra för oss när vi var små barn. 

- Varför är du så röd på örat?
- Det ringde medan jag strök, och jag trodde jag höll i telefonluren!
- Men varför är du så röd på andra örat?
- jag skulle ringa efter en ambulans!

Vi skrattade varje gång han berättade den, och än idag så drar jag på munnen. Det strykjärn jag har här hemma har dessvärre börjat ge upp. Det är nu inte så konstigt för jag har ju haft det i över 40 år nu. Men den stora frågan är var man kan hitta ett strykjärn som är lika bra som det jag har haft? Mina barn sade till mig att kolla på nätet, på en sida som testar alla möjliga varor och tjänster, "bäst i test" hette den visst. 

De hade mycket bra information

De tipsade om hur man gör för att stryka, men det behöver jag inte. Det där kan jag ju. Det som var bra var att de hade ett flertal strykjärn hos bäst i test som de rekommenderar. Det svåra blir väl nu att hitta en butik som säljer dem. Eller så gör jag det enkelt för mig. På sidan där de berättar om vilka strykjärn som är bäst i test har de också länkar man kan klicka på, och då hamnar man hos en butik på nätet där man kan köpa dem. Ska bara välja en som verkar bra nu. 

25 Feb 2019

Kalla det vad du vill

Att bli farmor, eller mormor, eller bara "tant" i största allmänhet, är inte så lätt att förbereda sig för. Jag tror att få människor funderar över hur livet kommer att se ut och kännas när man passerat 60-strecket och närmar sig pension. För allt förändras! Från kroppen till orken till de sociala förväntningarna och intressena. Det handlar mindre om att man får barnbarn - om man nu får det - och mer om den inre resan. Livet är inte för evigt och ju äldre man blir desto mer påtagligt blir det; desto viktigare blir det att leva för dagen och ägna sig åt saker som känns meningsfulla. Man måste göra vad man kan med den tid man har och det inser man ibland i sista timman. 

Min bästa tid är nu

Jag är en mogen tjej som är hungrigare än någonsin på livet! Jag har vässade klor och fokus inställt på att min allra bästa tid fortfarande ligger framför mig. Jag lever ensam men känner mig mindre ensam än jag någonsin gjort tidigare - för jag lever för mig själv i första hand. På den här bloggen får du gärna hänga med mig i min vardag. Jag tränar, umgås med familj och vänner, deltar i kurser och föreläsningar och annat härligt. Också pysslar jag en hel del - i sann farmoranda!