Vattengympa är bra för alla

Behaglig vattenträning

När man blir äldre så får man ont lite varstans. Det är inget konstigt med det, men det blir också lite svårare att vara aktiv på samma sätt som när man var yngre. När knäna började göra lite för ont för att jogga, och höfterna känns lite ömma så är det dags att hitta en annan form av träning. Så var det för mig, och så är det för många andra. Det svåra var att hitta en träningsform som är snäll mot kroppen, men som ändå gör att man blir smidig och mår bra. jag hittade vattenträning i Uppsala hos Linneas simskola och det är verkligen en träningsform som är bra för oss seniorer. 

Fått nya vänner

Vi är ett glatt gäng som träffas för att träna i vatten och det tog inte många träningstillfällen innan jag hade lärt känna de flesta. Det är en härlig mix av både män och kvinnor och några av oss träffas ibland på en fika efter vi varit i simhallen. Vi har alla olika förutsättningar och även om jag klarar de flesta övningarna så finns det deltagare som har det lite svårare. De kan då anpassa träningen till sin egen förmåga, och det är ingen som kan klaga på det. Träningen är individuell, fast i grupp. Det är det som gör att jag gillar det så mycket. Ja, och att jag får upp pulsen utan att det ont i kroppen förstås. 

27 Jun 2019

Kalla det vad du vill

Att bli farmor, eller mormor, eller bara "tant" i största allmänhet, är inte så lätt att förbereda sig för. Jag tror att få människor funderar över hur livet kommer att se ut och kännas när man passerat 60-strecket och närmar sig pension. För allt förändras! Från kroppen till orken till de sociala förväntningarna och intressena. Det handlar mindre om att man får barnbarn - om man nu får det - och mer om den inre resan. Livet är inte för evigt och ju äldre man blir desto mer påtagligt blir det; desto viktigare blir det att leva för dagen och ägna sig åt saker som känns meningsfulla. Man måste göra vad man kan med den tid man har och det inser man ibland i sista timman. 

Min bästa tid är nu

Jag är en mogen tjej som är hungrigare än någonsin på livet! Jag har vässade klor och fokus inställt på att min allra bästa tid fortfarande ligger framför mig. Jag lever ensam men känner mig mindre ensam än jag någonsin gjort tidigare - för jag lever för mig själv i första hand. På den här bloggen får du gärna hänga med mig i min vardag. Jag tränar, umgås med familj och vänner, deltar i kurser och föreläsningar och annat härligt. Också pysslar jag en hel del - i sann farmoranda!