Viktigt att sköta sina tänder oavsett ålder

Att ha en god tandvård, det är ett måste oavsett ålder. Dock är det ju så att när man kommer upp i åldern som jag, så är det ännu viktigare att ta ha hand om tänderna på rätt sätt. En bra blogg om tandvård finns att läsa på https://alltomtandvård.se/. Där finns tips och råd om hur man ska sköta om sina tänder på ett bra sätt. Som äldre så får man ofta skörare tänder. Sedan blir de mer stela och risken att de går sönder ökar ju äldre man blir. Denna skörhet gör även att tänderna kan missfärgas på lättare sätt. 

Viktigt med bra munhygien

Att ha en bra munhygien är viktigt oavsett ålder. Dock har jag läst att för äldre är det extra viktigt att göra rent tänderna och munnen. Det kan man göra genom att med en mjuk tandborste borsta tänderna efter frukost och innan man lägger sig. Ofta så ger en eltandborste bättre resultat. Sedan är det bra att även komplettera med tandtråd och mellanrumsborste, för att göra rent mellan tänderna. Sedan också gärna använda munskölj. 

Utöver det så är det viktigt att gå till tandläkaren på de tider man får från dem. Det så att de kan ha koll på tänderna samt laga om det behövs. Även ett besök hos tandhygienisten då och då är att rekommendera, oavsett om man är äldre eller yngre. Det så att man kan få hjälp med tandvården på bra sätt.

19 May 2020

Kalla det vad du vill

Att bli farmor, eller mormor, eller bara "tant" i största allmänhet, är inte så lätt att förbereda sig för. Jag tror att få människor funderar över hur livet kommer att se ut och kännas när man passerat 60-strecket och närmar sig pension. För allt förändras! Från kroppen till orken till de sociala förväntningarna och intressena. Det handlar mindre om att man får barnbarn - om man nu får det - och mer om den inre resan. Livet är inte för evigt och ju äldre man blir desto mer påtagligt blir det; desto viktigare blir det att leva för dagen och ägna sig åt saker som känns meningsfulla. Man måste göra vad man kan med den tid man har och det inser man ibland i sista timman. 

Min bästa tid är nu

Jag är en mogen tjej som är hungrigare än någonsin på livet! Jag har vässade klor och fokus inställt på att min allra bästa tid fortfarande ligger framför mig. Jag lever ensam men känner mig mindre ensam än jag någonsin gjort tidigare - för jag lever för mig själv i första hand. På den här bloggen får du gärna hänga med mig i min vardag. Jag tränar, umgås med familj och vänner, deltar i kurser och föreläsningar och annat härligt. Också pysslar jag en hel del - i sann farmoranda!