Viktigt ha koll på hälsan

Oavsett vad man är i för ålder, så kan det vara en god idé att ha koll på hälsan. Ett sätt att ha bra koll, det är ju att gå på hälsokontroll ibland. Följ denna länk för att ta reda på mer. Där  kan du bland annat jämföra ställen att göra denna kontroll på.

För att ha ett utgångsläge är det bra att börja göra en kontroll reda då du är mellan 25-35 års ålder. Sedan rekommenderas att göra du gör detta vart tredje år tills 40 års ålder, därefter med 1½-2 års intervaller och efter 50 års ålder helst varje år.

Du kan prata med din vårdcentral så att de kan hjälpa dig vidare. Det även om du känner dig frisk! För vissa saker kan man bara upptäcka med provtagning.

Viktigt leva hälsosamt

För att ha så bra hälsa som möjligt så är det ju även bra att försöka leva så hälsosamt som möjligt. Det bland annat genom att äta rätt och att röra på sig.  Det är inte ett måste att träna en massa varje dag eller flera gånger per vecka. Det räcker bra med att röra på sig i den takt man klarar av.

Sedan när det gäller vad man äter, så är det ju bra att gå efter devisen att man kan äta allt, men inte alltid. Lagom av allt är ju alltid det bästa, så mår man även bra i sinnet med!

25 Jan 2022

Kalla det vad du vill

Att bli farmor, eller mormor, eller bara "tant" i största allmänhet, är inte så lätt att förbereda sig för. Jag tror att få människor funderar över hur livet kommer att se ut och kännas när man passerat 60-strecket och närmar sig pension. För allt förändras! Från kroppen till orken till de sociala förväntningarna och intressena. Det handlar mindre om att man får barnbarn - om man nu får det - och mer om den inre resan. Livet är inte för evigt och ju äldre man blir desto mer påtagligt blir det; desto viktigare blir det att leva för dagen och ägna sig åt saker som känns meningsfulla. Man måste göra vad man kan med den tid man har och det inser man ibland i sista timman. 

Min bästa tid är nu

Jag är en mogen tjej som är hungrigare än någonsin på livet! Jag har vässade klor och fokus inställt på att min allra bästa tid fortfarande ligger framför mig. Jag lever ensam men känner mig mindre ensam än jag någonsin gjort tidigare - för jag lever för mig själv i första hand. På den här bloggen får du gärna hänga med mig i min vardag. Jag tränar, umgås med familj och vänner, deltar i kurser och föreläsningar och annat härligt. Också pysslar jag en hel del - i sann farmoranda!