Viktigt med ett bra CV

Att ha ett bra cv, det är ett måste, i fall det är så att du vill ha chansen att komma på intervju för jobb du söker. Det är många unga som kanske slarvar med att skriva sitt cv. Det är viktigt att göra det på ett bra sätt. Det oavsett jobb man söker. Det kan vara att du vill jobba som konsult, läs mer här, eller att du har ett drömjobb på ett visst företag. Men har du ett cv som inte säljer in dig kan det vara svårt att komma vidare. Ett cv ska vara ärligt, noggrant och utan slarvfel.

Så här skriver du ett säljande CV

Börja med en sammafattning där du kort berättar vem du är, vad du vill och vad du kan. Inte alla läser det personliga brevet nämligen. Ser även till så att du inte bara skriver titlar, utan faktiskt beskriver vad du har gjort på respektiva arbetsplats. Anpassa även dina beskrivningar utifrån den tjänst du söker. Ha inte ett för långt cv ehller, det bör max vara en A4 sida. 

Sedan är det mycket viktigt att du inte slarvar. Se till så att det inte är felstavningar eller att det ser rörigt ut, det drar ner intrycket, oavsett hur bra meriter du har. Se också till att vara ärlig och nyanserad, tanken är ju att du ska ha en lång relation med den nya arbetsgivaren och då kan du inte hitta på saker. 

5 Jun 2020

Kalla det vad du vill

Att bli farmor, eller mormor, eller bara "tant" i största allmänhet, är inte så lätt att förbereda sig för. Jag tror att få människor funderar över hur livet kommer att se ut och kännas när man passerat 60-strecket och närmar sig pension. För allt förändras! Från kroppen till orken till de sociala förväntningarna och intressena. Det handlar mindre om att man får barnbarn - om man nu får det - och mer om den inre resan. Livet är inte för evigt och ju äldre man blir desto mer påtagligt blir det; desto viktigare blir det att leva för dagen och ägna sig åt saker som känns meningsfulla. Man måste göra vad man kan med den tid man har och det inser man ibland i sista timman. 

Min bästa tid är nu

Jag är en mogen tjej som är hungrigare än någonsin på livet! Jag har vässade klor och fokus inställt på att min allra bästa tid fortfarande ligger framför mig. Jag lever ensam men känner mig mindre ensam än jag någonsin gjort tidigare - för jag lever för mig själv i första hand. På den här bloggen får du gärna hänga med mig i min vardag. Jag tränar, umgås med familj och vänner, deltar i kurser och föreläsningar och annat härligt. Också pysslar jag en hel del - i sann farmoranda!